Rubiininpunainen unelma

Rubiininpunainen unelma. Tästä se lähtee, Vantaan asuntomessuille vuonna 2015 valmistuvan kotimme rakentamista käsittelevä blogi. Nimi blogille lähti tulevan kotimme osoitteesta: Rubiinikehä 15. Rakennamme siis unelmaamme, punaista tupaa ja perunamaata. 🙂

Kirjaimellisesti meille ei tule kumpaakaan yllämainituista, mutta halusimme siitäkin huolimatta säilyttää blogimme nimessä tuon punaisen. Punainen väri uhkuu voimaa. Punainen on kuin elämä itse – se on veren, sydämen ja tulen väri. Voimakkaana, huomiota vaativana se herättää intohimoja ja aktivoi. Dynaaminen punainen on täynnä alkukantaisia vaistoja, elämänhalua, varmuutta. Kirkkaina, puhtaina sävyinä punainen kuvastaa rakkautta ja uuden elämän syntymää. Toivottavasti niin rakennusprojektimme kuin tuleva kotimmekin olisi täynnä näitä kaikkia.

Hääsymboliikassa rubiinilla juhlistetaan 40. vuotista hääpäivää. Sinne meillä on vielä matkaa, mutta jos Luoja suo, niin mikä olisikaan hienompaa, kuin juhlistaa sitä tässä Rubiininpunaisessa unelmassamme. Rubiinin alkuperäinen, latinankielinen nimi ’rubeus’ tarkoittaa punaista ja muinaiset burmalaiset uskoivatkin rubiinin syntyneen Äiti Maan vuodattamista verenpisaroista. Syvänpunaiset rubiinit symboloivat kuninkaallisia, arvokkuutta, intohimoa ja haavoittumattomuutta. Näiden punaisten jalokivien uskotaan myös karkoittavan eripuraisuutta sekä surua, rubiinit suojelevat lisäksi kantajaansa epäaidoilta ystävyyssuhteilta ja pitävät mahdolliset vaarat loitolla.

Meitä on nelihenkinen perhe ensimmäistä kertaa rakennuspuuhissa. Perheeseen kuuluu äiti Riikka, isä Ilkka ja 3- ja 5-vuotiaat lapset Miska ja Isla. Olemme rakentamassa modernia puutaloa Dekotalon kanssa. Tonttimme on hieman alle 800 neliötä ja talon ja autokatoksen yhteinen  kerrosala on 179 neliötä. Talosta tulee kaksikerroksinen ja siinä on k, oh, khh, sauna, kph, 2 wc ja 4 mh. Lapsiperheen arjen toimivuuteen on koetettu panostaa, mutta toki jostain on jouduttu tinkimäänkin neliöiden rajallisuuden vuoksi.

leinonen_v03

Olemme ostaneet ns. valmistalon, mutta jo tässä vaiheessa huomanneet, että ihan valmista ei millään saa. Alapohjasta alaspäin ja ulkoseinien maalipinnoista eteenpäin kaikki on meidän vastuullamme. Toki olemme myös osan vaiheista halunneet itsellemme kilpailutuksen mahdollistamisen vuoksi. Paljon uutta on jo opittu ja koko ajan opitaan lisää, kun kaikkea tehdään ja kokeillaan ihan ensimmäistä kertaa. Pää on hetkittäin aika pyörällä kaiken uuden edessä, mutta toisaalta projektin eteneminen silmien edessä antaa taas uskoa talon valmistumiseen.

Täältä löytyy lisätietoa uudesta asuinalueestamme:

http://www.vantaankivisto.fi

http://www.asuntomessut.fi/vantaa-2015

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin: Rubiininpunainen unelma

  1. Hannu Sironen sanoo:

    Odottelen mielenkiinnolla miten projekti etenee: iloja ja huolenaiheita taitaa olla tulossa …

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s